Mun nauhat oli melkoisessa solmussa kun rupesin niitä eilen selvittämään...Omistan nauhalaukun (siis sellaisen reikäpussukan). En kuitenkaan osannut käyttää sitä kunnolla. Ikinä en tiennyt paljonko nauhaa on jäljellä ja jos tarvitsin useampaa kun yhtä nauhaa niin laukkua oli hankala käsitellä. Jos taas vedin nauhan ulos, sen takaisin laittaminen oli täyttä tuskaa. Lisäksi että se oli käytännössä hankala, se oli myös kamalan näköinen hökötys. Aina joku nauha roikkui niin pitkällä että siihen kompastui tai kietoutui jotenkin...Vähän turha ostos siis. No nyt on kokeiltava jotakin muuta järjestelmää. Aikaisemmin olen kokeillut myös pitää nauhojani sikinsokin laatikossa sekä pussissa, ei toimi. Kokeilin myös pujottaa rullat roikkumaan naruun seinälle, ei toimi.

Eilen sitten innostuin järjestelemään. Olen jossakin blogissa nähnyt miten nauhat on kääräisty pahvin ympärille. Löysin vanhan siistin avonaisen pahvilaatikon. Leikkelin tavallisen ruskean pahvilaatikon sopivan kokoisiksi liuskoiksi ja aloin käärimään nauhoja värin mukaan levyihin. Muistan nähneeni jollakin klemmareita pitämässä nauhoja paikallaan. Kokeilin niitä. Klemmarit loppui kesken, joten jatkoin minipyykkipojilla. Nekin loppuivat kesken, joten otin käyttöön nuppineulat. Käytäntö saa nyt sitten opettaa mikä toimii parhaiten.

Tässä järjestelmässä ainakin näkee paljonko nauhaa on jäljellä, ja mitä värejä pitäisi ostaa yms..Huomasin että en omista enää yhtään mustaa pitsiä, vaikka olen aikaisemmin käyttänyt sitä todella paljon. Pitsi ostoksille siis. Myös keltaisia ja oransseja nauhoja tuli vain yksi levy, kun taas punaisia ja vaaleanpunaisia tuli yhteensä 5 levyä. Aika kasa nauhoja kaikenkaikkiaan :)

Onko muilla yhtään positiivisia kokemuksia nauhalaukusta? Miten te säilytätte nauhoja?

Valokuvien jatkojalostukseen otetaan edelleen vinkkejä vastaan, parhaasta ideasta lähetän muutaman aidon vanhan kuvan!!